1x hlasované
Čas prípravy: 45 minút
Čas pečenia: 20 minút
Počet porcií: 35 ks
 

Overený recept na najlepšie pudingové slimáky, aké ste kedy jedli. Pudingové slimáky sa pripravujú z kysnutého cesta a predstavujú skvelú dobrotu ku kávičke, na desiatu alebo aj ako raňajky. Poďte si ich pripraviť spolu s nami.

Pudingové slimáky

Máte chuť na niečo jednoduché a sladké? Pudingové slimáky sú skvelá maškrta, ktorú si môžete dať ku kávičke, na desiatu alebo aj ako raňajky. Deti ich priam zbožňujú a len sa za slimákmi zapráši. Deti však nie sú jediné, ktoré ich milujú, pretože si na nich pochutí naozaj celá rodina. Pripraviť ich môžete aj návšteve. Slimáky si navyše môžete naplniť pudingom podľa chuti. My sme použili vanilkový, ale hodí sa aj čokoládový, kokosový alebo akýkoľvek máte vy radi. 

Pudingové slimáky z kysnutého cesta sú lahodným dezertom, ktorý môže byť aj zábavným projektom na pečenie. Kysnuté cesto si môžete ľahko vyrobiť doma.

Pudingové slimáky môžete ozdobiť rôznymi spôsobmi, napríklad polevou, práškovým cukrom, čokoládou alebo orechmi. Kreativita pri zdobení môže vytvoriť atraktívny vzhľad a zvýšiť chuťový zážitok. Najlepšie sú, keď sú čerstvé, ale môžete ich mať tiež uložené v hermeticky uzavretej nádobe aspoň niekoľko dní. Pri ukladaní dajte medzi vrstvy slimákov papier, aby sa zabránilo prilepeniu.

Nebojte sa experimentovať a vytvárať vlastné variácie pudingových slimákov. Môžete kombinovať rôzne druhy cesta, náplne a polevy, aby ste vytvorili jedinečný dezert, ktorý bude vyhovovať vašim preferenciám. Pudingové slimáky môžu byť skvelým dezertom na rôzne príležitosti, ako sú oslavy narodenín, svadby alebo jednoduché rodinné večere. Môžete ich podávať samostatne alebo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky pre ešte sladší zážitok.

Celkovo platí, že pri pečení pudingových slimákov je dôležité byť trpezlivý a starostlivý, či už ide o manipuláciu s cestom alebo výber náplne. S kreativitou a trochou cviku sa môžete stať majstrom vytvárania týchto lahodných dezertov.

Puding a pečenie

Puding je skvelou surovinou pre rôzne pečené dezerty, pretože pridáva krémovú konzistenciu a bohatú chuť. Tu sú niektoré príklady využitia pudingu pri pečení:

  1. Pudingový koláč: Puding môže byť použitý ako náplň alebo vrstva v koláči. Môžete napríklad pripraviť korpus koláča, na ktorý sa potom vrství puding a naňho pridáva ovocie, šľahačka alebo ďalšie ingrediencie podľa vášho vkusu. Tento druh koláča je obľúbený pre svoju bohatú a krémovú textúru.

  2. Pudingové muffiny alebo cupcakes: Do cesta na muffiny alebo cupcakes pridajte pudingový prášok, aby ste získali výraznú chuť a vláčnu textúru. Pudingový prášok môže byť pridaný do cesta spolu s ostatnými suchými ingredienciami, ako je múka a cukor.

  3. Pudingový krémový dezert: Puding môže slúžiť ako základ pre krémové dezerty, ako sú pudingové šálky alebo pudingové poháre. Pripravte puding podľa pokynov na obale a nechajte ho vychladnúť. Potom ho vrstvíte s piškótami, krémom alebo ovocím, aby ste vytvorili lahodný krémový dezert.

  4. Pudingové palacinky: Puding môže byť použitý ako náplň do palacinky alebo ako vrstva medzi dvoma palacinkami. Týmto spôsobom dodáte dezertu krémovú textúru a zvýšite jeho chuť.

Použitie pudingov pri pečení je skvelým spôsobom, ako pridať do vašich dezertov bohatú a krémovú chuť. Môžete experimentovať s rôznymi príchuťami pudingov a rôznymi dezertmi, aby ste vytvorili jedinečné a lahodné pochutiny pre svoju rodinu a priateľov. Skúste aj recept na výborné grilážky.

 Ingrediencie

Cesto

  • 550g hladká múka,
  • 250 ml mlieko,
  • 12 g čerstvé droždie alebo 4 g sušené droždie,
  • 80 g kryštálový cukor,
  • 0,5 dcl olej,
  • 1 balíček vanilkový cukor,
  • 1 ks vajce

Plnka

  • 450 ml mlieko,
  • 1 ks Zlatý klas,
  • 4 PL kryštálový cukor,
  • 1 balíček vanilkový cukor

Na potretie: 1 ks vajce

Na posypanie: práškový cukor

Postup receptu

1

Najskôr si, podľa návodu na obale, uvaríme hustý puding zo Zlatého klasu.

Uvaríme puding. Foto - Kristína

2

Do väčšej misy si odvážime múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, vlažné mlieko, kvasnice a necháme 10 minút odležať, aby sa nám zobudil kvások.

Urobíme kvások. Foto - Kristína

3

Potom pridáme olej, vajce a vymiesime cesto, ktoré sa nelepí na ruky ani na okraj misy.

Vymiešame cesto. Foto - Kristína

4

Vymiesené cesto poprášime múkou, prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť. Keďže sme použili málo kvasníc, cesto príliš nenakysne, neľakajte sa, ak svoj objem zväčší len o trochu.

Necháme kysnúť. Foto - Kristína

5

Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 3 – 4 milimetre. Plát cesta potom potrieme približne štvrtinou vychladeného pudingu.

Pridáme puding. Foto - Kristína

6

Cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na kolieska hrubé asi 2,5 centimetra.

Zrolujeme. Foto - Kristína

7

Nakrájané kolieska opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celom povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Potrieme vajíčkom. Foto - Kristína

8

Pudingové slimáky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20 minút.

Pečieme. Foto - Kristína

9

Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pudingové slimáky si konečne môžeme vychutnať :). Dobrú chuť.

Posypeme cukrom. Foto - Kristína

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu