1x hlasované
Čas prípravy: 15 minút,
Čas varenia: 20 minút,
Počet porcií: 4 porcie,
 

Vynikajúci dezert zo Salka, bieleho jogurtu a ovocia. Sladká pochúťka pre celú rodinu. Recept bez pečenia so značkou Najlepšie koláče.

Dezert zo Salka

Jednoduché dezerty sa tešia veľkej obľube, pretože si ich pripravíte bez námahy. Dnes vám prinášame novinku, fantastický dezert zo Salka. Nech sa páči.

Milujete rýchle dezerty? Najlepšie koláče pre vás pripravili jednoduchý recept na skvelý dezert do pohára. Chutí úžasne. Inšpirujte sa najlepší pudingový dezert do pohára, top recept webu Ženyvmeste.sk.

Recept ako pripraviť chutný svieži dezert pre celú rodinu. Nepečiete, ale milujete sladké? Najlepšie koláče myslia aj na Vás. Vyskúšajte náš úžasný dezert zo Salka. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, postačí vám zopár minút. Sladké maškrtenie želáme.

Zvýšila vám polovica uvareného Salka? Pripravte si ďalšiu sladkú karamelovú pochúťku so značkou Najlepšie koláče.

Ak zvolíte sklenený priehľadný pohár na stopke alebo sklenený pohár napr. so srdiečkami, nápismi, bodkami, dezert bude vyzerať veľmi efektne. Prekvapíte nejednu návštevu.

Prečo?

Dezerty do pohára, ako tento náš dezert zo Salka, sú obľúbené z niekoľkých dôvodov:

  • Estetika: Sú vizuálne príťažlivé, pretože vrstvy rôznych farieb a textúr sú krásne viditeľné.
  • Jednoduchá Príprava: Často nevyžadujú špeciálne pekárske zručnosti ani vybavenie a sú pomerne jednoduché na prípravu.
  • Pohodlná Konzumácia: Sú ľahko konzumovateľné, nevyžadujú krájanie a sú ideálne na servírovanie pri rôznych príležitostiach.
  • Personalizácia: Ponúkajú priestor pre kreativitu a variabilitu – možno ich prispôsobiť podľa preferencii alebo diétnej obmedzení.
  • Prenositeľnosť: Sú prenosné a praktické pre outdoorové udalosti alebo akcie, kde nie je k dispozícii stôl na jedlo.
  • Menej Neporiadku: Minimalizujú neporiadok a odpad, čo je výhodou pre hostiteľov udalostí.

Tieto faktory, kombinované s možnosťou vytvárať bohaté a lahodné kombinácie chutí a textúr, robia dezerty do pohára obľúbenou voľbou pre mnohé príležitosti. Skúste aj náš recept na vaječný likér. Vyskúšajte aj náš vianočný nealko punč.

 Ingrediencie

  • 400 g hustý biely jogurt,
  • 1/2 plechovky Salka originál,
  • trstinový, kryštálový cukor alebo med – podľa chuti,
  • 1 plná hrsť piškóty,
  • 1 dl uvarená káva,
  • rum – podľa chuti,
  • 1/2 balenia vanilkový puding bez varenia Créme Olé,
  • 2 plné hrste obľúbeného ovocia,
  • na dozdobenie: piškóty, lístky mäty alebo medovky, čokoládové ozdoby

Postup receptu

1Ak na prípravu sviežeho dezertu zvolíme ovocné pyré, ovocie s cukrom povaríme do konzistencie omáčky.

Zvolíme si ovocné pyré. Foto - Nela

2Do Salka zašľaháme vanilkový puding Créme Olé bez varenia. Tak túto hmotu necháme 5 minút postáť.

Do Salka zašľaháme vanilkový puding. Foto - Nela

3

K vyšľahanému Salku primiešame varechou hustý biely jogurt. Dosladíme podľa chuti (medom, cukrom).

Primiešame varechou hustý biely jogurt. Foto - Nela

4

Piškóty rozmrvíme, zalejeme ich silnou kávou. Kávu môžeme osladiť, k piškótam priliať aj rum kvôli chuti.

Piškóty rozmrvíme. Foto - Nela

5

Na dno sklenených pohárov pridáme ochutené piškóty. Piškóty môžeme zvoliť aj celorznné či bezlepkové.

Do sklenených pohárov pridáme ochutené piškóty. Foto - Nela

6

Pokračujeme krémom zo Salka a jogurtu. Potom pridáme čerstvé ovocie alebo vychladnutú ovocnú omáčku.

Pokračujeme. Foto - Nela

7

Vrstvenie pohárov je iba na nás. Ak zvolíme priehľadné poháre na stopke, dezert bude vyzerať efektnejšie.

Vrstvenie pohárov. Foto - Nela

8

Dozdobíme ovocím, čokoládovými ozdobami, medovkou, mätou. Karamelový dezert môžeme zachladiť.

Dezert zo Salka dozdobíme ovocím. Foto - Nela

Tip na najlepšie koláče: Máte Salko uvarené? Vanilkový puding Créme Olé bez varenia môžete aj vynechať. Salko postačí iba prešľahať, potom primiešať biely jogurt. Pripravili sme pre vás aj recept na čokoládovú polevu ganache, poleva,ktorá sa neláme. Prečítajte si aj kedy sadiť maliny?

Dezert zo Salka je hotový. Foto - Nela
Dezert zo Salka je hotový. Foto – Nela

 

Ako dlho je potrebné dezert zo Salka chladiť pred podávaním?

Chladenie dezertu pred podávaním závisí od konkrétnej receptúry a vášho osobného vkusu. V prípade tohto receptu platí, že:
Ak používate čerstvé ovocie a ostatné ingrediencie sú v miestnosti teploty, môže byť dezert pripravený na podávanie takmer okamžite alebo po krátkej dobe chladenia (približne 30 minút) v chladničke, aby krém trochu stuhol.
V prípade použitia vychladnutej ovocnej omáčky alebo ak preferujete, aby boli vrstvy pevnejšie a chladnejšie, chladenie po dobu 2-4 hodín alebo cez noc môže byť ideálne.
Ak používate ingrediencie ako čokoládové ozdoby alebo karamel, ktoré môžu potrebovať dodatočný čas na stuhnutie, možno budete chcieť dezert chladiť dlhšie.
Tip: Aby sa predišlo kondenzácii alebo zvlhčeniu vrchnej vrstvy, prekryte dezert potravinovou fóliou pred vložením do chladničky. A pamätajte, že ochutnávačky môžu byť užitočné pri rozhodovaní, či dezert dosiahol požadovanú chladnosť a konzistenciu!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu